Glasväggar och dörrar

invitrea

room

Vår filosofi

Invitrea Room glasväggar och dörrar

Kontorsmiljöer, vinrum, sovrum – Allt är möjligt med Invitrea Room! Med vårt breda utbud av såväl färdiga lösningar som profiler, detaljer och tillval är möjligheterna stora att skapa unika och kundanpassade lösningar. Alla produkter inom Invitrea Room har en stilren design och är enkla och snabba att montera.

Olika serier | Olika behov

Stilrena och tidlösa glasväggar som skapar miljöer, såväl privata som offentliga,
där människor trivs. Vi jobbar aktivt för att skapa fantastiska lösningar
med lång livslängd och med ett långsiktigt hållbart perspektiv.

Stilrena och tidlösa glasväggar som skapar miljöer, såväl privata som offentliga, där människor trivs. Vi jobbar aktivt för att skapa fantastiska lösningar med lång livslängd och med ett långsiktigt hållbart perspektiv.

Glasvägg Light

Invitrea glasvägg Light är den med det bredast användningsområdet och är anpassad för att tåla större toleranser gällande måtten. Tillsammans med våra olika dörrar kan vi erbjuda fantastiska lösningar från vinkällare till kontorsrum.
Glas är vår passion – I över sex decennier har vi haft glasmästare med höga krav som kunder. Idag levererar vi marknadens bästa lösningar för att med glas skapa fantastiska miljöer där människor trivs.

Innovation

Smarta glas

Med vårt smarta glas kan du skapa ljusa dynamiska väggar för

Genom att förse glaset med olika funktioner blir det lite smartare än ett vänligt glas. En typ av kan växla mellan transparant och frostat på mindre än en sekund. Längre tar det inte att gå från full insyn till avskildhet. Användningsområdena är många och endast fantasin sätter gränser för hur det kan användas. Konferensrum, vinkällare och badrum är bara exempel på miljöer i både hem och konto där glasväggen kan bli lite smartare.

Valmöjlighet

Anpassade färger

Älskar du som oss valmöjligheter? Med omtanke har vi valt tre färger, elegant mattsvart, sobert silvermatt och klassiskt vitt. För att få en perfekt lösning krävs ibland en annan färg och vi erbjuder givetvis även kundanpassade färgval.

Glasvägg Ultra Light utan spröjs.

Glasvägg Ultra Light i industiutförande med svarta spröjs.

Glasvägg Ultra Light med vita spröjs.

Dörrar

Invitrea Room glasväggar kan användas med eller utan dörr. Genom att använda en dörr till glasvägg får du ett mer privat utrymme, som skapar det som vi traditionellt ser som ett rum. Rum kan utformas på olika sätt för att möta dina behov, därför har vi flera varianter av dörrar exempelvis enkeldörrar, dubbeldörrar och bastudörrar.

Unika lösningar…

1

Ett fönsterparti kan vara indelat i flera små fönsterrutor. Spröjs är de ribbor som delar av ett fönster i flera rutor. Finessen med våra spröjs är att de är framtagna för att visuellt se ut som permanenta spröjs men de sitter med en stark tejp och går att ta bort.

2

Gångjärn och låshus som ökar möjligheterna att anpassa invitreas glasväggar så det blir helt perfekt resultat för dina behov.

3

Förutom en stor bredd av olika typer och storlekar av glasdörrar har vi även två olika design på dörrkarmen som bidrar till den totala upplevelsen av glasväggen.

4

Vi erbjuder en stor bredd av glastyper utöver klart glas ex, frostat glas för minskad insyn, glas med extra hög ljuddämningsförmåga eller sk smarta glass där du växlar mellan transparant och frostat. Gemensamt för alla är att det är ett säkerhetsglas.

1) SPRÖJS

Våra spröjsprofil ger fantasin fritt spelrum. Allt från att skapa en tydlig industriell karaktär, eller bara ge en markör runt dörrbladet.

2) GÅNGJÄRN OCH LÅSHUS

Vi har tre olika desginserier av gångjärn och två typer av låshus. Classic gångjärn passar lika bra i våra karmar som i en befintlig innerdörrskarm i trä. Genom att ersätta en traditionell dörr kan ljusinsläpp skapas. Våra två gångjärn i Lux serien är framtagna för att vara diskreta och inte ta fokus från glaset.

3) DÖRRKARMAR

Både karmar och glas går att skräddarsy för både enkeldörrar och dubbeldörrar. Vi har två olika design på våra karmar, Classic och Lux, där Classic är mer traditionell medan Lux är mer smäcker och smalare. Alla våra gångjärn och låshus passar till båda varianterna.

4) GLAS

Ett glas behöver inte alltid vara transparent, exempelvis är våra dubbelfrostade glas framtagna för att hindra insyn men ändå släppa in ljuset, vilket är lämpligt tex för en toalettdörr. Glaset har även andra egenskaper såsom ljuddämpning beroende på typ av glas. Dina krav och behov styr valet av glas.

Vår design

Varför Invitrea

The Story Behind

Invitrea Rooms erbjuder stilren, skandinavisk design med högt designinnehåll som håller över tiden. Produkerna utvecklas alltid med avancerad teknisk design för bästa funktion samt för enkel montering som skapar perfekt slutresultat.

Produkterna och lösningarna är konstruerade för att erbjuda god hållfasthet, lång hållbarhet och de uppnår alltid de krav och bestämmelser som ställs – Invitrea är ett tryggt val.

Invitreas produker återspeglas av den nyfikenhet och det intresse som finns i företaget att ligga på framkant, prova nytt, och ständigt utvecklas – inom alla funktioner.

Kontakta gärna oss!

Ta det lugnt, vi reder ut alla dina frågor – allt ifrån montering, priser till hur det går till att beställa en vägg från oss via en återförsäljare. Inga funderingar eller frågor är för små för oss!

Läs gärna vår katalog för mer inspiration och information!

HAR DU FRÅGOR?