SKJUTDÖRR BRILJANT

Briljant – skjutdörren för hemmets och kontorets alla rum. 

Utnyttja dina ytor. Invitreas skjutdörr Briljant byggs måttanpassad efter dina önskemål vilket gör att du kan utnyttja hemmets eller kontorets alla utrymmen maximalt. Skjutdörren fungerar lika bra i köket, entrén, badrummet, vardagsrummet, tvättstugan, matsalen, sovrummet, arbetsrummet eller i klädkammaren. Skjutdörrarna kombinerar ett modernt formspråk och diskret elegans med material av högsta kvalitet.

Välj utseende.

Dörren består av en ram i aluminium och ett valfritt skivmaterial. Ramen finns att välja i tre olika färger, silvermatt, högblank vit eller högblank svart. Skivmaterial finns i en mängd varianter exempelvis spegel, lackerat glas, frostat glas eller vit mdf-skiva. I ett skjutdörrsparti kan du ha olika dörrmaterial i olika dörrar. Vill du dela upp dörrens skivmaterial i flera fält finns horisontell spröjs som tillval.

Rullar lätt och tyst.

Dörrens sida har inbyggda grepplister för bekväm öppning och stängning av dörren. Den golvgående skjutdörren är utrustad med kullagerförsedda golv- och toppstyrningshjul för att rulla lätt och nästan ljudlöst. Dörren har även urspårningsskydd för att öka säkerheten.

Mjukt självstängande dörr.

Tack vare dörrens näst intill magiska mjukstängande parkeringsfunktion, slipper du en halvöppen dörr. Stängningsfunktionen inkluderar även en broms som gör att dörren saktar in mjuk och fint. Bromsen finns i dörrens båda sidor som gör att oavsett åt vilket håll du skjuter dörren tar bromsen hand om den. Även mittdörren i ett parti med tre dörrar eller fler har en parkeringsfunktion som gör att dörren finner sin position där den är stängd.

Måttanpassningen ingår i priset.

Vi tillverkar alltid Briljant efter dina önskemål och som standard har dörren en maximal höjd på 2900 mm och en maximal bredd på 1250 mm. Vi kan även tillverka både högre och bredare dörrar om så önskas. Du kan ha upp till sex dörrar i ditt parti med en maximal öppningsbredd om 6000 mm. Lättmonterade måttanpassade tak- och golvskenor med två räls ingår. Takskenan är 90 mm bred och golvskenan är 80 mm bred. Golvskenan är låg för att den skall vara lätt att hålla ren och för att du inte skall slå i dina tår. Som tillval finns karmprofil, ett praktiskt och elegant avslut på ditt skjutdörrsparti som även gör att du kan dölja en lutande vägg.

Svensktillverkad med lång livslängd.

Våra produkter håller högsta kvalitet in i minsta detalj. Skjutdörrens alla detaljer är framtagna för att dörren skall ha en lång livslängd även om den används flitigt varje dag. 10-års materialgaranti ger dig trygghet. Tillverkningen av dörrarna sker i Sverige av GSAB/Invitrea, stolt leverantör till Sveriges glasmästerier i över 60 år.

SKJUTDÖRR ZON

Zon Vägghängd – Mjukt självstängande skjutdörr i glas för alla rum.

Invitreas Zon är en skjutdörr helt i glas. Invitreas skjutdörr utmärks av stilrena och eleganta silvermatta profiler som smälter in i rummet och låter glaset komma i fokus. Skjutdörren kan monteras hängandes från taket eller på väggen. Med en hängande skjutdörr behöver du ingen tröskel eller styrskenor. På golvet monteras en liten cylinderformad dörrstyrning i rostfritt stål. Skjutdörren kan även monteras som dörr i ett duschutrymme. Skjutdörren rullar tyst och lugnt i de kullagerupphängda hjulen. Invitreas skjutdörr är försedd med mjukt självstängande dörrbroms. Som standard monteras en dörrbroms men kan enkelt kompletteras med ytterligare en som då fungerar både när dörren öppnas och stängs. Den bromsar och stänger dörren mjukt och försiktigt vilket förhindrar klämskador. Dörrbromsen håller även dörren stängd.

Två mötande skjutdörrar.

För en stor dörröppning kan det vara lämpligt med två skjutdörrar. Detta är fullt möjligt med Invitreas skjutdörr. De två dörrarna rullar på samma spår och dörrbromsen förhindrar att dörrbladen slår ihop.

Glas vid sidan om dörren.

Om du önskar att det skall vara glas vid sidan om dörren är det fullt möjligt på dörrens båda sidor. I en öppning kan du därmed skapa en glasvägg med en skjutdörr där det är glas på en eller på båda sidor om dörren.

Passar lika bra på kontoret som i hemmet.

Invitreas skjutdörr passar lika bra på kontoret som i hemmet. Alla detaljer är framtagna för att tåla en offentlig miljös lite tuffare behandling.

Svensktillverkad med högsta kvalité.

Glasdörren är tillverkad av 10 mm härdat säkerhetsglas för din trygghets skull. Dörrens alla detaljer är tillverkade med omsorg för att hålla länge. Materialvalet är genomgående det högsta.